Gemeente vonk

Zoutman, Idewe en Bekaert winnen op Belgian Corporate Video Festival 2019

Op het 20ste Belgian Corporate Video Festival vielen afgelopen week liefst 16 bedrijfsvideo’s in de prijzen. In de categorieën die met interne communicatie te maken hebben, waren Zoutman, Idewe en Bekaert de gelukkigen. We geven je een overzicht van alle winnaars.

Veiligheid met internationale uitstraling

In de categorie Training won Bekaert met een verrassende veiligheidsfilm waarin de internationale uitstraling van de staaldraadproducent volop werd uitgespeeld. “De making-of aan het einde voegt een dynamische dimensie toe aan de film. De boodschap is helder en effectief en de mooie beelden zijn goed geïntegreerd in de montage”, oordeelde de jury.

Humor en verrassing

De West-Vlaamse zoutproducent Zoutman won in de categorie Employer branding met een video vol zelfrelativering. “Zoutman is erin geslaagd om in een dynamisch filmpje met veel humor en zelfrelativering op een geloofwaardige manier de aandacht te trekken voor de technische vacatures van het bedrijf”, vond de jury. “Het filmpje heeft een verrassende verhaallijn, een vlot tempo en een goede call-to-action. Kortom, de video is goed gemaakt en werd gesmaakt door de jury.”

Overdreven maar plezant

Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk IDEWE viel in de prijzen in de categorie Motivation. “IDEWE geeft op een ludieke manier enkele tips mee opdat mensen zich goed voelen op de werkvloer. De film heeft een sterk scenario dat goed is gebracht dankzij een goede actrice”, klonk het oordeel van de jury. “Het verhaal is goed gevonden en soms zo overdreven dat het plezant wordt. De video verveelt niet, er zit voldoende vaart in.”

Creativiteit en authenticiteit ten top

In de andere categorieën waren dit de winnaars:

  • Corporate Image Social Profit: Similes won met een oprechte getuigenis over wat het betekent om samen te leven met iemand met een psychische aandoening.
  • Corporate Image Profit: Met een heel geslaagde humoristische film maakt De Langhe Advocaten duidelijk dat ze anders zijn dan hun concurrenten.
  • Corporate Image Public Sector: De Lijn toont met een hartverwarmend filmpje dat medewerkers anders zijn maar toch ook verbonden zijn.
  • Event: Met een pakkende film, sterk in zijn eenvoud, roept KBC op om deel te nemen aan de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker.
  • Product: Spice & Spoon brengt een goed opgebouwd en zeer authentiek verhaal waarbij persoonlijke verhalen en productinformatie mooi in elkaar vervlochten zijn.
  • Service: Elan Languages won met een krachtige video die heel duidelijk maakt waar de vertaaltool – die genderneutraal taalgebruik in het Engels stimuleert – om draait.
  • City & Regional Marketing: Catalan Tourist Board won met een film die de kijker uitnodigt om Catalonië en zijn cultureel patrimonium te ontdekken. Een film die zin geeft om op reis te gaan.
  • Sensibilisation: Met de film ‘The Privilege Walk’ maakt Mama’s for Africa de kijker op een pakkende manier bewust van de kwetsbare rol van vrouwen in Oost-Congo.

Special awards

Tot slot wonnen nog 5 video’s een special award:

Meer lezen en kijken?

Gepubliceerd op  vrijdag 7 juni 2019 00:00