Gemeente vonk

Workshop Werken aan engagement

Wat?

Werken aan engagement en gedrevenheid bij medewerkers draagt niet alleen bij aan goede relaties en een gezellige werksfeer, maar ook aan het bereiken van organisatiedoeleinden. Wat kan een organisatie dan doen om de betrokkenheid te vergroten? En welke rol speelt communicatie daarbij? In een interactieve workshop deelt Huib Koeleman zijn ideeën en ervaringen met betrokkenheid en bevlogenheid.

Gedreven medewerkers praten enthousiast over hun vak, hun werkgever en de producten die ze maken. Ze hebben plezier in hun werk, zijn minder vaak ziek en zijn trouw aan hun werkgever. Met gedreven medewerkers komen klanten eerder terug en neemt de omzet toe.

 

Communicatiespel van medewerker en management

Toch valt de betrokkenheid en bevlogenheid (of engagement) van medewerkers bij veel organisaties tegen. In Scandinavië ligt het percentage medewerkers dat bevlogen en betrokken is op het gemiddelde van 29%. In België ligt de scores bevlogen en betrokken medewerkers, die energie krijgen van hun werk, met 23% ver beneden het gemiddelde (volgens de Global Employee Engagement Index van Effectory uit 2017). Zo’n 77 procent is dus minder enthousiast. Volgens Huib Koeleman ligt hier een belangrijke opdracht voor een geïntegreerde aanpak, waar interne communicatie onderdeel van is.

Wat kan een organisatie dan doen om de betrokkenheid te vergroten? Hoe kunnen ze, samen met communicatieprofessionals, werken aan ‘employee engagement’? Hoe belangrijk is diversiteit en inclusiviteit voor betrokkenheid? En welke rol speelt communicatie daarbij? Hoe ga je de directie vanuit communicatieperspectief adviseren om medewerkersbetrokkenheid te vergroten? Is een interne campagne het antwoord? 

In een interactieve workshop deelt Huib Koeleman, partner bij Orange Otters Verandercommunicatie, zijn ideeën en ervaringen met betrokkenheid en bevlogenheid. Huib bespreekt onderzoeksresultaten, aanpakken en tips waar jij je voordeel mee kunt doen. Het belooft een energieke en bevlogen bijeenkomst te worden.

Praktisch

vonk
vr 13 september 2019
13:30 - 17:00
Mechelen

Prijs

200 euro voor vonk-leden (excl. btw)

250 euro voor niet-leden (excl. btw)

Inbegrepen: documentatie, broodjeslunch en catering tijdens de workshop

Wil je inschrijven voor deze opleiding en tegelijkertijd lid worden van vonk, dan kan je deelnemen tegen de ledenprijs. Vink deze keuze aan op het inschrijvingsformulier.

Lees alles over het vonk-lidmaatschap en wat dat voor jou kan betekenen.

Inschrijven

Schrijf je in

  • Max. 12 deelnemers
  • Annuleren kan schriftelijk (via mail naar secretariaat@vonknetwerk.be) tot uiterlijk 1 week voor de training. Daarna betaal je het volledige inschrijvingsgeld. Je kunt uiteraard een collega in je plaats laten komen.

Wegbeschrijving

  • Bedrijvencentrum De Mot, zaal B4, Motstraat 30, Mechelen
  • Kom je met het openbaar vervoer? Bedrijvencentrum De Mot ligt op een kleine 10 minuten wandelen van het station van Mechelen.
  • Kom je met de auto? In de buurt kun je hier betalend parkeren:
    • Op de parking van Bedrijvencentrum De Mot (beperkte beschikbaarheid)
    • In de ondergrondse parking van het station van Mechelen (inrit via Bautersemstraat)
Met de steun van