Gemeente vonk

Winnaar gouden vonk 2018: Stad Gent

In Gent werkten de stadsdiensten, het OCMW, Digipolis en sogent op een zeer versnipperde manier. Dat kon beter, vonden ze in 2015. Dit jaar zag een nieuw platform het levenslicht: Mia. Wat Mia is en kan, vertellen ze zelf.

Ontelbare tools

Twee oude intranetten, een ontelbaar aantal toepassingen, netwerkschijven, Sharepoint sites en Dropboxen en een snufje sociale bedrijfsnetwerken: dat waren de ingrediënten waarmee de 8.000 medewerkers van Stad Gent, OCMW Gent, Digipolis Gent en sogent dagelijks kookten.

Gedaan met versnippering

In 2015 beslisten we om komaf te maken met die versnipperde manier van werken. We vatten het plan op om een digitale werkplek te ontwikkelen die moest voldoen aan drie doelstellingen:

  1. Informeren
  2. Samenwerken
  3. Converseren

Krachtig platform

Dat platform kwam er in 2018 en kreeg de naam Mia. Het is een uniek product geworden dat drie componenten combineert: een document management systeem, een content management systeem en een social component. Geen enkele organisatie biedt zo’n krachtig platform aan zijn medewerkers.

En smaakt het nieuwe recept?

  • Twee maanden na de lancering stellen we vast dat onze medewerkers beter ge├»nformeerd zijn.
  • Collega’s werken efficiënter samen. Medewerkers creëerden tot nog toe 455 Groepen met ruim 3.700 pagina’s aan content.
  • En de conversatie stopt niet. Vragen in de helpdesk groep ‘Vraag het aan Mia worden door medewerkers zelf beantwoord.

Wij zijn in Gent trots op ‘ons Mia’!

Gepubliceerd op  woensdag 12 december 2018 00:00