Gemeente vonk

Wat doet vonk met jouw gegevens?

Vanaf 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking, ook bekend onder het letterwoord GDPR. Europa legt vanaf die datum aan organisaties meer regels op om de privacy van haar burgers te respecteren. Dat betekent ook voor vonk een aanpassing. Of toch een beetje. Want ook nu is correct omgaan met jouw gegevens al belangrijk voor ons.

Wat doet vonk met jouw gegevens?

  • Je lidmaatschap beheren Vonk houdt bepaalde informatie over zijn leden bij. Dat is nodig opdat je volop zou kunnen genieten van de voordelen van het lidmaatschap. Onze richtlijn? We houden alleen die gegevens bij die we nodig hebben om jouw lidmaatschap te beheren en onze werking continue te verbeteren.
  • Netwerking bevorderen Omdat we kennisdeling en netwerking onder de leden willen bevorderen, heeft elk lid op onze website zijn eigen profielpagina. Daarop staan enkele contactgegevens, maar je kan er ook informatie delen over wie je bent, wat je specialisaties zijn enzovoort. Wanneer je als lid aangemeld bent op de website, dan kan je op basis van een zoekterm (voornaam, familienaam, organisatienaam etc.) de andere leden terugvinden.
  • Altijd je eigen gegevens beheren Via je profielpagina kan je ook te allen tijde je eigen gegevens beheren en aanpassen.
  • Deelname aan activiteiten beheren Ook wanneer je inschrijft voor een opleiding of evenement, vragen we je gegevens door te geven. Die gebruiken we om je deelname aan deze activiteit te beheren en om onze activiteiten te verbeteren.
  • De website verbeteren We houden op onze website functionele cookies bij. Die zijn bedoeld om de inhoud en het gebruiksgemak van de website te verbeteren.

Wat doet vonk niet met jouw gegevens?

  • We delen geen gegevens van leden met niet-leden.
  • We sturen je enkel nieuwsbrieven als je je daarvoor inschreef. In elke nieuwsbrief vind je een uitschrijfknop, of je kan via secretariaat@vonknetwerk.be laten weten dat je ze niet langer wil ontvangen.

Wat als je geen lid (meer) bent?

  • Wie zich uitschrijft als lid, wordt geschrapt uit onze database zodra alle eventuele openstaande facturen betaald zijn.
  • Niet-leden kunnen zich altijd inschrijven op onze nieuwsbrief over de vonk-activiteiten. Daarvoor hoef je alleen je naam, voornaam, e-mailadres en organisatie op te geven. Uitschrijven op de nieuwsbrief kan eenvoudig door te mailen naar secretariaat@vonknetwerk.be of door te klikken op de uitschrijfknop onderaan elke nieuwsbrief.
  • Nadat je je uitschrijft als lid, houden we enkel die gegevens bij waartoe we wettelijk verplicht zijn. We moeten bijvoorbeeld elke factuur bijhouden tot 7 jaar nadat ze werd opgemaakt.

Toekomst

De komende maanden moeten we nog enkele vormelijke aanpassingen uitvoeren om helemaal in regel te zijn met de Europese privacywetgeving. Dat gaat vooral over interne wijzigingen, zoals het uitschrijven van procedures en kleine aanpassingen aan formulieren.

Opmerkingen of tips?

Heb je in de tussentijd een opmerking of tip over ons privacybeleid, laat het ons dan even weten op secretariaat@vonknetwerk.be. Je kan ten allen tijde via deze weg ook jouw gegevens opvragen, en vragen om deze te wijzigen of te verwijderen. 

Meer lezen? 

Je vindt onze volledige privacyverklaring op onze website: https://www.vonknetwerk.be/privacyverklaring-van-vonk-vzw

Gepubliceerd op  donderdag 24 mei 2018 00:00
https://www.vonknetwerk.be/privacyverklaring-van-vonk-vzw

Reacties

Benieuwd naar de reacties?
Word gauw lid of meld je aan als lid.