Gemeente vonk

Vonk is geboren

De Belgische Vereniging voor Interne Communicatie gaat voortaan door het leven als vonk. Deze nieuwe naam en identiteit werd vanmorgen voorgesteld tijdens het jaarlijkse Interne Communicatie-congres in Vilvoorde.

 “De afgelopen jaren waren we getuige van een hele evolutie in ons vak”, vertelt vonk-voorzitter Peter Op de Beeck. “Interne communicatie is nu véél meer dan louter je medewerkers informeren. Er zijn volgens ons nog drie andere communicatie-kwadranten die belangrijk zijn voor het comfort en het welzijn van je personeelsleden. En dan hebben we het over betrekken en motiveren, verbinden en de organisatiefierheid aanwakkeren, en tenslotte ook ondersteunen en adviseren bij veranderingen.” 

Kortom, interne communicatie is veel meer banden smeden tussen mensen. De naamswijziging weerspiegelt ook die evolutie. “De nieuwe naam en het nieuwe logo werden in co-creatie ontwikkeld met bestuur en kernleden en staan symbool voor wat we willen zijn: een netwerkorganisatie die haar leden inspireert, ontwikkelt en informeert over de nieuwigheden en best practices in onze branche”, gaat Peter Op de Beeck verder. “Waarbij we ervaringen uitwisselen, het vuur van interne communicatie aanwakkeren, en de energie doorgeven.”

“Het blijft de missie van onze organisatie om interne communicatoren verder te ondersteunen via netwerking, kennisdeling en opleiding”, besluit de voorzitter. “We willen hen zo diepere inzichten en nieuwe vaardigheden aanreiken om een antwoord te bieden op de toekomstige uitdagingen van interne communicatie.”

Gepubliceerd op  donderdag 20 april 2017 00:00

Reacties

Benieuwd naar de reacties?
Word gauw lid of meld je aan als lid.