Gemeente vonk

Veranderingen communiceren: zo doe je het met effect

Vonk organiseert dit jaar een opleidingenreeks waarin je met effect leert communiceren over verandering. We bekijken de aspecten overtuigingskracht, perceptie en draagvlak. Je kunt deze opleidingen los van elkaar volgen. Maar schrijf je tegelijkertijd in voor de 3 opleidingen, dan krijg je 10% korting op het hele pakket.

Veranderingen communiceren. Als je er eens even bij stilstaat, dan doen we als interne communicatoren eigenlijk niets anders. Want elke boodschap die we in onze organisatie verspreiden, heeft verandering als doel: in kennen, kunnen of doen.

Maar makkelijk is dat helemaal niet, dat heb je vast ook al gemerkt. Inzichten vanuit de psychologie kunnen je helpen om meer effect te genereren.

Dat is net wat je kunt leren tijdens deze reeks opleidingen. Dries De Schutter van Knowledge on the Spot reikt je daarvoor evidence-based technieken aan.

Je kunt deze opleidingen los van elkaar volgen. Maar schrijf je tegelijkertijd in voor de 3 opleidingen, dan krijg je 10% korting op het hele pakket.

Werken aan perceptie

23 en 30 april van 13.30 tot 16.30 uur - online

Wanneer we veranderingen communiceren, moeten we ons afvragen hoe onze boodschap ‘binnenkomt’ bij ons doelpubliek. Afhankelijk van deze perceptie kunnen we bepaalde reacties verwachten.

We bekijken hoe ons doelpubliek onze communicatie ontvangt. En we gaan aan de slag met technieken die de perceptie van jouw boodschap in een gewenste richting kunnen sturen.

Bekijk het volledige programma en schrijf je in

Werken aan draagvlak

17 juni in Mechelen

Werken aan draagvlak gaat een stap verder dan overtuigen. We bekijken wat er nodig is om mensen een project actief te laten steunen en ook uit te voeren.

In deze sessie werpen we een blik op verschillende elementen die kunnen helpen om draagvlak te vergroten, van ‘quick wins’ tot een strategische aanpak. We houden hierbij rekening met wie het ‘publiek’ is, wat de context is, hoeveel tijd we hebben om het draagvlak te creëren, …

Bekijk het volledige programma en schrijf je in

Werken aan overtuigingskracht

13 september in Mechelen

Vaak is jouw doelpubliek nog niet helemaal mee in het verhaal van verandering. Het is dan jouw taak om hen mee te krijgen in dat verhaal. Welke argumenten zijn daarbij het meest overtuigend? Welke technieken kunnen we gebruiken om onze overtuigingskracht te vergroten?

We bekijken overtuigen en beïnvloeden met een psychologische bril en zoeken hierin inspiratie om overtuigender te communiceren.

Bekijk het volledige programma en schrijf je in

Praktisch

Waar en wanneer?

Prijs?

  • 395 euro per opleiding voor leden van vonk (excl. btw)
  • 495 euro per opleiding voor niet-leden (excl. btw)
  • Schrijf je tegelijkertijd in voor de 3 opleidingen? Dan krijg je 10% korting op het hele pakket.
  • Annuleren kan tot uiterlijk 7 dagen voor de start van elke opleiding. Daarna is het inschrijvingsgeld verschuldigd. Je kunt altijd een collega in jouw plaats laten deelnemen.
  • Wil je inschrijven voor deze opleiding en tegelijkertijd lid worden van vonk, dan kan je deelnemen tegen de ledenprijs. Vink deze keuze aan op het inschrijvingsformulier. Lees alles over het vonk-lidmaatschap en wat dat voor jou kan betekenen.
  • Werk jij voor een kmo? Of ben je zelfstandige? Vonk is geregistreerd voor de kmo-portefeuille (registratienummer DV.O239978). Via deze weg kan je een subsidie krijgen die neerkomt op een korting van 20 tot 30 % voor je deelname aan een opleiding. Lees meer
Gepubliceerd op  dinsdag 13 april 2021 00:00