Gemeente vonk

Veranderingen communiceren – Werken aan overtuigingskracht

Online opleiding

Wat?

Vaak is jouw doelpubliek nog niet helemaal mee in het verhaal van verandering. Het is dan jouw taak om hen mee te krijgen in dat verhaal. Welke argumenten zijn daarbij het meest overtuigend? Welke technieken kunnen we gebruiken om onze overtuigingskracht te vergroten?

Op deze en andere vragen krijg je in deze sessie een antwoord. We bekijken overtuigen en beïnvloeden met een psychologische bril en zoeken hierin inspiratie om overtuigender te communiceren.

Praktisch

vonk

Dries De Schutter

ma 22 maart 2021 tot ma 29 maart 2021
13:30 - 16:30
online

Programma

Overtuigingstechnieken vanuit de zender

 • Je imago en de impact ervan op je overtuigingskracht;
 • Elementen die je als zender in je boodschap verwerkt om overtuigender te zijn;
 • Sociale cues die de zender kan gebruiken om te overtuigen.

Rol van charisma in overtuigen

 • Mythes over charisma;
 • Bruikbare charismatechnieken;
 • Vorm en inhoud in balans brengen.

Aanpak

Deze opleiding wordt online gegeven, via Zoom. Ze wordt gespreid over 2 interactieve lesmomenten:

 • Maandag 22 maart van 13.30 tot 16.30 uur
 • Maandag 29 maart van 13.30 tot 16.30 uur

Deze opleiding beslaat +/- 6 opleidingsuren.

Na deze opleiding…

Na deze opleiding kun je …

 • Overtuigingstechnieken verwerken in de eigen communicatie (geschreven of mondeling);
 • Charismatechnieken verwerken in de eigen communicatie (geschreven of mondeling).

Wil je nog meer leren over hoe je effectief veranderingen communiceert? Volg dan ook de opleidingen ‘Veranderingen communiceren – werken aan perceptie’ en ‘Veranderingen communiceren – werken aan draagvlak’. Schrijf je je tegelijkertijd in voor de 3 opleidingen, dan krijg je 10 procent korting.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Voor communicatiemedewerkers die wel eens merkte dat hun communicatie op een andere manier overkwam dan ze bedoelden. Voor iedere communicatiemedewerker dus 😉

Trainer

Dries De Schutter is opleider en coach bij Knowledge On the Spot. Hij studeerde zowel management als bedrijfscommunicatie aan de KU Leuven. Hij ‘maakte zijn start’ in opleiden en coachen binnen de ngo AIESEC waar hij jongeren begeleidde rond communicatie en leiderschap. Deze lijn trekt hij nu ook door bij Knowledge On the Spot, waar hij naast communicatie en leiderschap ook focust op mentorschap en veranderingstrajecten.

Prijs

Deze online opleiding kost:

 • 395 euro voor leden van vonk (excl. btw)
 • 495 euro voor niet-leden (excl. btw)

Wil je inschrijven voor deze opleiding en tegelijkertijd lid worden van vonk, dan kan je deelnemen tegen de ledenprijs. Vink deze keuze aan op het inschrijvingsformulier. Lees alles over het vonk-lidmaatschap en wat dat voor jou kan betekenen.

Werk jij voor een kmo? Of ben je zelfstandige? Vonk is geregistreerd voor de kmo-portefeuille (registratienummer DV.O239978). Via deze weg kan je een subsidie krijgen die neerkomt op een korting van 20 tot 30 % voor je deelname aan een opleiding. Lees meer

Wil je nog meer leren over hoe je effectief veranderingen communiceert? Volg dan ook de opleidingen ‘Veranderingen communiceren – werken aan perceptie’ en ‘Veranderingen communiceren – werken aan draagvlak’. Schrijf je je tegelijkertijd in voor de 3 opleidingen, dan krijg je 10 procent korting.

Inschrijven

Schrijf je in

 • Kosteloos annuleren kan tot en met 15 maart 2021.
 • Na deze datum is het inschrijvingsgeld verschuldigd. Je kunt altijd een collega in jouw plaats laten deelnemen.

Wegbeschrijving

Dit is een online opleiding, je ontvangt na je inschrijving een link naar het platform. Deelnemen doe je dus van waar het jou het beste uitkomt.