Gemeente vonk

Verandering communiceren? De verandercurve helpt je op weg

Inzicht in hoe mensen omgaan met veranderingen en hoe je hen daarbij het best kan ondersteunen, is in ons vak een kerncompetentie geworden. Meer nog: zo kunnen we onze meerwaarde voor de organisatie-doelstellingen aantonen.

Academie

Net omdat het zo essentieel is, staat daarover steevast een oefening op het programma van de eerste lesdag van de Academie voor Interne Communicatie. Onlangs was het opnieuw zover. In drie groepen van vijf gingen onze junior collega’s aan de slag met de verandercurve van Daryl Conner.

Discussie

Telkens weer is het boeiend om de discussies te horen. Je inleven in de gedachtegang van wie door verandering gaat, is niet zo evident als het op het eerste gezicht lijkt. Want moet je eerst een verandering begrijpen voor je er een positieve perceptie ervan krijgt? Of is het omgekeerd? En wat komt er laatst: institutionalisering of internalisering?

Aha-erlebnis

Tot slot koppelt onze docente Martine Van Driessche met de hele groep terug over de hele curve. En ze koppelt daar ook de communicatiedoelen en meest aangewezen middelen aan.

Resultaat van de oefening? Een collectieve ‘aha-erlebnis’, die de deelnemers echt op weg helpt om veranderingen in hun organisatie goed te kunnen communiceren.

Meer weten over verandercommunicatie?

Gepubliceerd op  vrijdag 24 november 2017 00:00

Reacties

Benieuwd naar de reacties?
Word gauw lid of meld je aan als lid.
Met de steun van