Gemeente vonk

Sterker netwerk en sneller leren

Ben jij als communicatieprofessional klaar voor de toekomst? Het opleidingstraject connect | share | lead geeft je een voorsprong door je dé competenties van de toekomst te brengen. Twee deelnemers vertellen over hun ervaringen bij Isabel De Clercq.

Sterkere employer branding

Frija Leunens, Head of Corporate Brand Activation and Verbal Identity bij AG Insurance, geeft aan dat het bij haar de schrik voor social media, en dan met name LinkedIn, wegnam. “Ik laat meer mensen toe in mijn netwerk en post ook meer.”

Het versterkt voor haar ook het beeld van de organisatie naar de buitenwereld door op een authentieke manier te delen over hoe het eraan toegaat op de werkvloer. En dus zorgt het voor een sterkere employer branding. Tegelijkertijd vindt ze dat ook een tegengif tegen burn-out, want de zingeving van je werk wordt erdoor bevestigd.

Gezien we er niet onderuit kunnen dat we levenslang moeten leren, helpt het ook om je netwerk van mensen van wie je kunt leren te vergroten. Je krijgt makkelijker toegang tot interessante bronnen via je online netwerk.

Bekijk de volledige video:

Social media zijn ook een leerplatform

Dirk Depré, Community Manager en Agile Coach bij Tobania, vond het leertraject “een echte eyeopener”. Hij zag social media voordien meer als een marketingtool maar beseft nu dat het ook een leerplatform is. “Je kunt heel gemakkelijk informatie terugvinden online. Door zelf ook te posten, krijg je heel makkelijk feedback. En zo kun je heel snel leren.”

Ook op organisatieniveau ziet Dirk de voordelen. “Tobania is een consultancybedrijf. Vroeger moesten we in de avonduren connecteren met onze remote medewerkers. Door nu tussendoor een berichtje te posten en feedback te vragen, kun je makkelijk zaken bespreken.”

Bekijk de volledige video

Benieuwd naar dit opleidingstraject?

Je kunt het dit najaar volgen bij vonk vanaf 12 november. Schrijf je nu in

Meer weten over kennisdeling en social technologies?

Gepubliceerd op  dinsdag 1 oktober 2019 00:00
Met de steun van