Gemeente vonk

Snelscan intranet

Hoe scoort jouw intranet volgens kenners? Wat kan er volgens hen aan verbeterd worden? Vonk heeft enkele topmensen uit de wereld van intranetbedrijven aangezocht om intra- of extranetten van vonk-leden onder de loep te nemen.

Laat je intranet onder de loep nemen

Niet voor een allesomvattende, dure “audit”, maar voor een praktische, goedkope “snelscan” die u op korte termijn toelaat uw intranet te evalueren, via quick wins te verbeteren en budgetaanvragen te verdedigen voor fundamentelere aanpassingen op middellange termijn. Voor alle duidelijkheid: internetsites komen (voorlopig) niet in aanmerking.

Gerenommeerde intranetbedrijven 

De snelscans worden om beurten uitgevoerd door experts van Amplexor of User Benefit. Na ontvangst van je aanvraag word je rechtstreeks door een van hen gecontacteerd voor een afspraak. Je kunt niet zelf kiezen welk bedrijf je snelscan uitvoert. Ontwierp een van de genoemde bedrijven je huidig intranet, dan komt deze natuurlijk niet in aanmerking voor de snelscan.

Methodiek

Op vraag van vonk hanteren onze experts een uniforme methodiek waarbij acht belangrijke dimensies van een intranet getoetst en geëvalueerd worden aan de hand van vijf maturiteitsniveaus. Deze laatste worden telkens geïllustreerd aan de hand van concrete sitevoorbeelden. Er wordt bewust geen “totaalscore” toegekend, wel een evaluatie en verbetertips per dimensie. Het zuiver inhoudelijke (bv. afstemming van teksten op scherminformatie) en het zuiver technische blijven out of scope.

Live meeting en syntheserapport

Een door vonk gecertificeerd expert bespreekt gedurende +/- 2u30 bij en samen met jou de maturiteitsniveaus van de dimensies van jouw intranet. Aan de hand van screenshots van andere intranetten wordt telkens geduid hoe je op korte termijn (quick wins) en op middellange termijn verbeteringen kan aanbrengen. Ten laatste een week na deze meeting krijg je een rapport bezorgd waarin de besproken evaluaties en aanbevelingen nog eens bondig worden samengevat. Een vertrouwelijke behandeling van eventueel overgemaakte documenten wordt gegarandeerd.

Voordeelprijs

Deze dienst wordt aan vonk-leden aangeboden tegen de voordeelprijs van 500 euro excl. 21% BTW (750 euro excl. 21% BTW voor niet-leden). De facturatie gebeurt via het intranetbedrijf dat de evaluatie uitvoerde.

Eenvoudig aan te vragen

Geïnteresseerd in zo'n snelscan? Stuur dan een mail naar secretariaat@vonknetwerk.be.