Gemeente vonk

Proef eens van het programma van de Employee Communication Day

De ECD legt dit jaar de focus op verbondenheid in een nieuwe hybride realiteit en op inclusie en diversiteit. Hoe de verschillende sprekers deze thema’s aanreiken ontdek je in dit artikel.

We tellen stilaan af naar de Employee Communication Day. De sprekers oefenen vlijtig hun keynotes in en zetten de puntjes op de i. Wij vertellen alvast waar ze het over zullen hebben.

Tom Dijckmans bijt de spits af

In een eerste plenaire keynote geeft Tom Dijckmans het startschot. Hoe kan je connecties blijven behouden wanneer niet meer iedereen op hetzelfde moment op dezelfde plek is? De onderlinge verbondenheid heeft sterk onder druk gestaan en er zijn verschillende oplossingen voor gevonden die Tom Dijckmans onder de loep neemt. Wat is connectie en welke soorten connectie bestaan er? Ook deze vraag beantwoordt hij tijdens zijn keynote.

Keuzesessies: Cases van de Federale politie, STIB, De VoorZorg en f-use en Mobile Vikings

Tijdens het tweede blok heb je de keuze uit verschillende cases in het Nederlands of het Frans. Wil je een sessie volgen in een taal die je moeilijker begrijpt? Geen probleem. De sessies worden simultaan vertaald.

Geraldine Bomal vertelt met welke mix van menselijke en digitale connectie je een win-win impact genereert op je interne communicatie. Haar ervaringen op het gebied van verandering, communicatie en betrokkenheid van het personeel weten je te inspireren.

Magali Scheers vertelt terwijl welke toon, kanalen en initiatieven betekenis geven aan de communicatie met de werkvloer.

Annelies Van Berendoncks en Ann Dobbeni vertellen over het uitbouwen van een intern communicatiebeleid dat past bij de werking, cultuur en toekomst van De VoorZorg. Ze nemen je mee in hun traject richting dat beleid, van onderzoek over intern communicatieplan tot beleidskeuzes en de eerste implementatie. Ze benadrukken daarbij vooral het ‘hoe’, de resultaten van hun werk en de obstakels die ze onderweg tegenkwamen.

Sofie Van Eemeren legt ook uit hoe HR en interne communicatie elkaar kunnen versterken in de nieuwe hybride werkrealiteit.

Keuzesessie over onderzoeken omtrent inclusie en diversiteit

Voor we de middagpauze ingaan, kan je nog kiezen tussen deze twee keynotes.

Jeroen Naudts en Hanan Challouki onderzochten hoe Vlaamse en Brusselse bedrijven erin slagen om inclusief te communiceren. Ze brachten in kaart of de Vlaamse en Brusselse bedrijven met hun (interne) communicatie weten in te spelen op de noden van al hun doelgroepen. De conclusies uit het onderzoek lichten ze toe in deze keuzesessie.

Christine Donjean en Katja Werbrouck hielden een enquête om te ontdekken hoe het zit met diversiteit en inclusieve communicatie. De eerste kwalitatieve en kwantitatieve resultaten lichten ze toe.

Keuzesessies tijdens de namiddag

Om de namiddag goed in te zetten kan je kiezen uit deze sessies.

Anne-Sophie Noël vertelt hoe Partena Professional met radio aan de slag ging om verbindende communicatie tot stand te brengen.

Francois Lambotte vertelt hoe je omgaat met hybridisering van werk wanneer het tijdelijke de norm wordt.

Ine Tassignon inspireert met de nieuwe manieren van communiceren die zich ontwikkelden tijdens de coronacrisis. Bedrijven werden digitaal inventief en wisten digitale massameetings om te vormen tot heuse producties, die medewerkers bleven informeren en verbinden met hun werk en hun bedrijf. Wat aanvankelijk een manier was om betrokkenheid te creëren wanneer het fysiek niet meer kon, wordt nu een manier van communiceren die blijft omwille van de efficiëntie en polyvalentie in een nieuwe hybride omgeving.

Annelies Nauwelaerts en Annelies Van De Slijke praten over de aanpak van Telenet bij de nieuwe manieren van werken, wanneer de werknemers weer terugkeren naar kantoor. Ze gaan in op manieren om de nieuwe manier van werken te omarmen met aandacht voor het welzijn van de medewerkers.

Afsluiter

We sluiten de dag af met een plenaire keynote van Lucia Soetens. Zij gaat in op de vraag hoe interne communicatie haar plekje aan de tafel kan behouden. 

Wil je meer weten over de Employee Communication Day?

Meer info vind je hier. 

Gepubliceerd op  donderdag 16 september 2021 00:00