Gemeente vonk

Opleiding: versterk het engagement en verhoog de productiviteit van je collega's

Kwadrant: Veranderen

Praktisch

Vonk

Griet Deca

do 17 november 2022
09:00 - 16:30
Congrescentrum KAVA Antwerpen

Programma

Interne communicatie kan een grote invloed hebben op het engagement van medewerkers. Als je weet dat, volgens onderzoek van Gallup, slechts 12% van Belgische medewerkers geëngageerd is, dan is het duidelijk dat daar iets aan gedaan moet worden. In deze interactieve opleiding verwerf je inzichten rond engagement in België, en word je uitgedaagd om anders te kijken naar jouw (professionele) realiteit op een uitnodigende manier met flink wat humor. 

Als we het engagement bekijken, zijn fenomenen Absenteïsme en presentheïsme twee zaken om aan te pakken. Het eerste is een alomgekend probleem, het tweede daarentegen is minder gekend, maar daarom niet minder problematisch. Enerzijds zijn er medewerkers die naar het werk komen zonder enig engagement of intentie tot productiviteit. Anderzijds zijn er medewerkers die uitgeblust en soms zelfs ziek naar het werk komen. Beide vormen van presenteïsme hebben heel andere drijfveren, maar leiden, net als absenteïsme, tot hetzelfde resultaat: minder prestatie, negatieve impact op de teamsfeer en gevaar voor een toxische epidemie van negativiteit. Zowel absenteïsme als presenteïsme kunnen jouw organisatie dus duur te staan komen, zowel op financieel als op menselijk vlak. Een fenomeen om aan te pakken dus met een expliciete rol voor medewerkers die zich buigen over de interne communicatie. Meer weten over die rol? Kom het ontdekken in deze sessie.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De opleiding situeert zich in het communicatiekwadrant ‘Veranderen’. Wat je leert tijdens deze opleiding kan meteen je zelf toepassen en helpt je op lange termijn de juiste strategische keuzes te maken.

Wil je meer weten over de communicatiekwadranten en over hoe vonk haar opleidingen indeelt? Lees er alles over in dit artikel. 

Wat leer je tijdens deze opleiding?

 • Je verwerft inzicht rond “engagement” in België
 • Je ontdekt de link tussen “engagement” en “motivatie” enerzijds en “engagement” en “toxische stress” anderzijds
 • Je leert “de bedrijfscactus” kennen en herkennen
 • Je ontdekt hoe je gezond kan omgaan om de bedrijfscactus
 • Je leert hefboomtechnieken kennen om engagement en motivatie te verhogen bij jezelf en je collega’s
 • Je ontdekt het belang van interne communicatie om engagement en motivatie te versterken

Over de trainer

Griet Deca is Chief Happiness en Stress- en Burn-out coach. Zij maakt werk van welzijn op het werk & werkgeluk via training, coaching, teambuilding en consulting. Elk jaar organiseert zij de Week van het Werkgeluk in België om van werkgeluk de normaalste zaak van de wereld te maken. Griet Deca is een enthousiaste keynote speaker, webinar host, (enter)trainer en coach. Ze nodigt haar publiek graag uit tot interactieve deelname en learning by doing. Griet gaat het liefst aan de slag met oefeningen, storytelling en gebruikt oneliners die heerlijk confronterend aan het denken zetten. Bij dit alles voegt Griet een ferme scheut humor toe en een gratis glimlachgarantie.

Prijs

Deze opleiding kost (excl. btw):

 • 395 euro voor leden van vonk
 • 495 euro voor niet-leden 

Wil je deelnemen aan deze activiteit en ineens ook lid worden van vonk, dan kun je deelnemen tegen ledenprijs. Vink deze keuze aan in het inschrijvingsformulier. Meer weten over het vonk-lidmaatschap en wat dat voor jou kan betekenen? Klik hier.

Werk jij voor een kmo? Of ben je zelfstandige? Vonk is geregistreerd voor de kmo-portefeuille (registratienummer DV.O239978). Via deze weg kan je een subsidie krijgen die neerkomt op een korting van 20 tot 30 % voor je deelname aan een opleiding. Lees meer

Inschrijven

Schrijf je in

 • Minimum 5 en maximum 12 deelnemers
 • Kosteloos annuleren kan tot en met 10 november 2022.
 • Na deze datum is het inschrijvingsgeld verschuldigd. Je kunt altijd een collega in jouw plaats laten deelnemen.

Wegbeschrijving

KAVA Congrescentrum (KCC)

Adres: Consciencestraat 41a - 2018 Antwerpen

Bereikbaarheid

 • Met de trein: 20 minuten wandelen van station Antwerpen Centraal
 • Met de auto: je kan parkeren in de ondergrondse parking van KAVA: