Gemeente vonk

Ontdek onze plannen voor 2021

2020 was voor vonk geen makkelijk jaar, want de grootste troef van ons netwerk - fysiek samenkomen, netwerken en inspiratie opdoen - konden we niet uitspelen. Maar we zijn volop bezig ons te heruitvinden, schrijven voorzitter Kathleen en directeur Erwin in deze brief.

Dag collega

Hoe kijk jij terug op afgelopen jaar? Heb jij het gevoel dat je het verschil hebt kunnen maken? Of heb je er alleen maar meer taken bij gekregen? Word jij ook stilaan allergisch aan Teams, Skype of Zoom? Of heb je een manier gevonden om ook van op afstand die broodnodige connectie met jouw collega’s in stand te houden?

Net als jij worstelen we ook bij vonk met die uitdagingen. En vragen we ons permanent af hoe we jullie kunnen helpen. Onze grootste troef, momenten organiseren waar we mekaar ontmoeten, met elkaar praten, lachen en inspiratie opdoen, hebben we het afgelopen jaar niet kunnen uitspelen.

Toch hopen we dat met de content die we doorheen het jaar hebben gepubliceerd, de online collegagroepen, de webinars en de Employee Communication Days begin oktober, jou hebben kunnen inspireren en helpen.

Als jouw netwerk voor interne communicatieprofessionals, staat vonk ook dit jaar voor jou klaar, met nuttige tips, interessante inzichten, relevante opleidingen en, wanneer nodig, met een luisterend oor.

Vorig jaar hebben we samen onze Franstalige collega’s van ABCi de Employee Communication Days georganiseerd. Een succesvolle samenwerking, waar we graag op verder bouwen. We lieten jullie eerder weten dat we een samensmelting met ABCi onderzochten. De COVID-realiteit heeft echter onze plannen het voorbije jaar danig in de war gestuurd, en onze normale activiteiten behoorlijk beïnvloed. Dat heeft ons helaas doen besluiten dat we in 2021 eerst even zelf moeten herbronnen en onszelf moeten heruitvinden in deze nieuwe realiteit. De samenwerking met ABCi blijft, maar tot een fusie zal het nog niet komen. Zodra er weer ruimte komt, bekijken we dit opnieuw.

Dit jaar zetten we opnieuw onze schouders onder een aantal boeiende initiatieven voor jullie, onze leden, en brengen we interessante content, steeds met een echte toegevoegde waarde voor jou in het achterhoofd. Een aantal webinars zitten al in de pipeline en uiteraard zetten we opnieuw onze schouders onder de Employee Communication Day op 30 september. We vinden het bijzonder fijn dat jij deel bent van dit warme netwerk met mensen die dezelfde passie delen. We hopen van harte dat we dit jaar opnieuw een moment kunnen organiseren waar we elkaar weer in levende lijve ontmoeten en samen tussen pot en pint kunnen bijpraten. Ondertussen blijven we online aanwezig, gaan we opnieuw collegagroepen opzetten, webinars organiseren en inspiratie bieden.

We hopen jou dan ook te mogen ontmoeten, zij het dan digitaal, op één van onze initiatieven. Check zeker de kalender voor verdere updates.

Eén ding is zeker. Het afgelopen jaar heeft interne communicatie als strategische hefboom nadrukkelijk op de kaart gezet. Als netwerk voor interne communicatie-professionals wil vonk jou blijven ondersteunen en dit momentum gebruiken om onze functie verder te laten groeien.

Blijf gezond, zowel fysiek als mentaal, en weet dat er in jouw vonk-netwerk altijd iemand beschikbaar is als je met vragen zit.

Met vriendelijke groet

Kathleen De Smedt – voorzitter vonk

Erwin Van Overloop – directeur van vonk

Gepubliceerd op  dinsdag 2 februari 2021 00:00