Gemeente vonk

Online collegagroep: Inclusieve communicatie

Wat?

Uit onderzoek van vonk, Inclusified en Starfish is gebleken dat bedrijven wel divers willen zijn, en het neerschrijven in hun strategie, maar dat daadkracht nog vaak uitblijft. Daar komt nog bij dat de inhoud en vorm van interne communicatie nog niet divers is op vlak van handicap én seksuele geaardheid. 

Er is dus nog een weg te gaan om inclusie écht te doen leven. Laat je tijdens deze collegagroep inspireren om werk te maken van een inclusievere interne communicatie. 

Praktisch

Vonk
vr 21 oktober 2022
09:30 - 12:00
Online

Programma

Deze collegagroep gaat om inspiratie, kennisdeling en ervaringsuitwisseling tussen collega’s.

We laten ons eerst inspireren door Stephanie De Schamphelaere, Vanessa Vandenbruwaene en Marieke Arnou van het intern communicatieteam van de NMBS. Zij geven een uiteenzetting over de gids rond inclusief taalgebruik die ze bij de organisatie hanteren. 

Daarna gaan we in drie groepen in gesprek. Onder leiding van een moderator deel je je ervaringen en hoor je die van collega’s. Het belooft een bijzonder interessante sessie te worden. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt.

9:20 Je kan inloggen via de zoom-link
9:30 Stephanie De Schamphelaere, Vanessa Vandenbruwaene en Marieke Arnou vertellen over de gids rond inclusief taalgebruik.
10:15 Pauze
10:30 Gespreksronde 1
11:10 Pauze
11:20 Gespreksronde 2
11:55 Afsluiting met alle deelnemers
12:00 Einde

Prijs

  • De collegagroep is gratis en voorbehouden voor leden van vonk.
  • De collegagroep gaat door vanaf 8 deelnemers. Maximaal 24 deelnemers

Inschrijven

Wegbeschrijving

Dit is een online collegagroep. Je ontvangt ten laatste een dag voor de collegagroep een link om deel te nemen.