Gemeente vonk

Collega in de kijker: Barbara Kempeneers

Barbara Kempeneers is sinds februari 2016 ondervoorzitter van BViC en sinds kort communicatieverantwoordelijke in het Heilig-Hartziekenhuis in Lier.

Kernlid zijn van BViC, wat betekent dat voor jou?

Ik ben niet alleen kernlid, maar ook deel van het bestuur. Praktisch gezien betekent dat een maandelijkse vergadering, en hier en daar wat extra’s doorheen het jaar.

Naast dit praktische betekent lid zijn van deze organisatie een enorme verrijking voor mijn professionele leven. Ik vind het bijzonder inspirerend om regelmatig met “gelijkgestemde” zielen ervaringen te kunnen uitwisselen en bij te leren. Ik ervaar bovendien BViC als een warme organisatie met een bende toffe en enthousiaste mensen met wie ik graag samenwerk om de organisatie verder te professionaliseren en naar een hoger niveau te tillen!

Wat houdt jouw job in? In welke context werk je?

De functie die ik nu beoefen is nieuw in het ziekenhuis. Gedurende jaren hebben de medewerkers met de beste wil, maar zonder veel kennis of middelen aan een bepaalde vorm van communicatie gedaan, maar anno 2016 kon dit echt niet meer. Ik sta dus voor de grote uitdaging om zowel interne als externe communicatie uit te werken. En daar heb ik veel zin in! Het enthousiasme waarmee mijn nieuwe collega’s de initiatieven die reeds opgestart zijn onthalen, is erg hartverwarmend en geeft zin in nog veel meer.

De ziekenhuissector is erg specifiek, met vele verschillende doelgroepen (met elk hun eigenheden) die intern en extern nog meer door elkaar laten lopen dan in de privésector. Een boeiende werkomgeving!

Op welke professionele realisatie ben je het meest trots en waarom?

Tijdens mijn jaren bij schoonmaakbedrijf Care hebben we de interne communicatie sterk uitgebouwd en verbeterd, niet makkelijk in een bedrijf waar alle medewerkers verspreid over het hele land zitten. Ons personeelsblad, C-magazine, kreeg toen zelfs de prijs voor Beste Personeelsblad. Dat betekende trouwens ineens ook mijn opstap naar het BViC. :)

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Mijn vader gaf ooit tijdens onze verbouwingen het advies om altijd het einddoel in het achterhoofd te houden, zodat je onderweg moeilijkheden beter kan relativeren en overwinnen. Ondanks het feit dat dit advies over een niet-professioneel onderwerp ging, vind ik dat het wel toepasselijk is in zowat alles, en dus ook in je werk.

Tot slot: je nam een voorwerp mee op de foto, wat zegt dat over jou?

Ik bracht mijn knielappen mee. Ik begon met volleyballen toen ik 8 jaar was, nu dus exact 30 jaar geleden. En ondanks het feit dat ik toch al een jaar of 2 eraan denk om te stoppen, kan ik het toch nog niet laten. Volleybal is een deel van mijn leven, wie mij kent kan dit zeker beamen. Ik hou van de afwisseling in beweging, de combinatie van het tactische en explosieve en ik heb er mijn beste vrienden aan overgehouden. Nu ik er zo over nadenk, heb ik helemaal geen reden om aan stoppen te denken! :)

Gepubliceerd op  woensdag 17 augustus 2016 00:00

Reacties

Benieuwd naar de reacties?
Word gauw lid of meld je aan als lid.