Gemeente vonk

Gouden vonk: maak kennis met de jury

Zes projecten dingen mee naar de gouden vonk, die we in december uitreiken. Deze deskundige maar strenge jury, met daarin twee nieuwe gezichten, buigt zich momenteel over de dossiers.

De juryvoorzitter is net als vorig jaar Frank Van Massenhove. Hij is sinds 2002 voorzitter van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, één van de grootste Belgische federale administraties. In 2007 werd hij verkozen tot overheidsmanager van het jaar. Een onderscheiding die hij kreeg voor de manier waarop hij de klassieke ministeriecultuur kon omvormen tot een klantgerichte organisatie met verantwoordelijke teams van medewerkers. In december 2012 bracht hij samen met zijn rechterhand Tom Auwers een boek uit over het nieuwe werken, De collega's werken thuis.

Het eerste nieuwe gezicht is Hanan El Bastani. Ze studeerde communicatiemanagement aan de AP Hogeschool in Antwerpen en werkt sinds januari 2018 bij de VRT op de dienst Communicatie als grafisch ontwerper. Hoewel grafisch ontwerp maar een klein onderdeel van haar studie was, was het altijd al haar passie. Tijdens en na haar studie ontwikkelde ze die passie. Zo werkte ze mee aan de visuele identiteit van de Stusend, een start-up die studenten een baan aanbiedt binnen hun studiegebied. Bij de VRT is het haar taak de visuele identiteit van het moedermerk VRT naar buiten te dragen. Daartoe ontwerpt ze magazines, posters, flyers en social media content.

Een ander nieuw gezicht in onze jury is Nadja Kerkhofs. Zij is diensthoofd Interne Communicatie, Change en Digitaliteit bij KBC Bank en Verzekering. Als change manager loodste ze KBC enkele jaren geleden door een van de grootste uitdagingen sinds jaren. KBC koos resoluut voor een nieuwe manier van samenwerken en kennisdelen met de introductie van Office 365 en SharePoint als digitaal platform. Het werd een succesvolle verandering met impact op het dagelijkse werk van 15.000 medewerkers. In 2015 won ze met haar team de prestigieuze Melcrum Award en kreeg daarmee internationale erkenning voor haar change aanpak. In september 2016 won ze ook de EFFIICA-award, de voorloper van de gouden vonk. Nadja is sociologe en altijd al geboeid geweest door wat mensen doet bewegen. Na haar MBA bouwde ze een gevarieerde loopbaan uit bij KBC. Haar ervaringen als communicatie-expert, organisatieconsultant en HR-manager binnen zowel business als IT maken van haar een veelzijdig communicatiemanager. Vandaag leidt ze een team van een vijftigtal medewerkers die het hele scala van interne communicatie voor KBC behartigen. Ze weet daarbij een energieke gedrevenheid te combineren met een authentieke aanpak.

Ann Segers is verantwoordelijke studentencommunicatie bij Universiteit Antwerpen en freelance stijl- en uitstralingscoach. Ze startte haar carrière als account director bij grote communicatiebureaus waaronder BBDO en Duval Guillaume. Daarna was ze zeven jaar communicatieverantwoordelijke van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Ze is sinds 2008 kernlid van vonk, en al jaren actief betrokken bij de prijzen die het netwerk uitreikt. Ann gelooft steevast dat bedrijven kunnen groeien dankzij een doordachte en innovatieve interne communicatiestrategie. Daarnaast gelooft ze sterk in de kracht van humor en creativiteit.

Huib Koeleman is senior consultant interne communicatie bij Orange Otters Verandercommunicatie met een bovenmatige interesse voor veranderingsprocessen. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het vak. “Ik merk dat ik ondanks mijn ervaring ook zelf nog heel weerbarstig kan reageren op veranderingen. Ik probeer daarvan te leren. Ik gebruik het schrijven van blogs en boeken en het geven van lezingen als vorm van reflectie.” Hij gelooft in engagement, zelforganisatie en het belang van leiderschap. Interne communicatie speelt daarbij een belangrijke rol. Huib Koeleman is auteur van de boeken Interne communicatie bij verandering, Interne communicatie als managementinstrument en Twitteren op je werk.

Jan Van Acoleyen is HR-directeur bij Proximus Group sinds mei 2016. Voordien werkte hij in verschillende rollen binnen HR voor Alcatel, Agfa-Gevaert en Barco. Hij heeft een master in Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven en haalde een MBA aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens zijn carrière volgde hij nog HR- en businessopleidingen aan de London Business School en Stanford University. Jan werkt graag in de snel evoluerende technologiesector, waar hij helpt om teams en organisaties op te bouwen en te doen bloeien zodat ze duurzame, globale groei kunnen realiseren. Hij is gefascineerd door de kracht van teams, cultuur en organisatorische vermogens als sleutel tot succes of mislukking.

Dit jaar dingen 5 organisaties mee naar de gouden vonk, met in totaal 6 cases: Actiris (in samenwerking met The Oval Office), AG Insurance, AZ Heilige Familie, Gent en de Nationale Loterij. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Wintercheck op 11 december.

Foto: De jury bestaat uit (van links naar rechts, van boven naar onder): Ann Segers, Frank Van Massenhove, Nadja Kerkhofs, Huib Koeleman, Hanan El Bastani en Jan Van Acoleyen.

Gepubliceerd op  dinsdag 28 augustus 2018 10:00

Reacties

Benieuwd naar de reacties?
Word gauw lid of meld je aan als lid.
Met de steun van