Gemeente vonk

Fitness op je bureaustoel, het kan!

Bijdragen aan de fitheid en gezondheid van je collega’s kan heel eenvoudig zijn. Bij BNP Paribas Fortis maakten ze samen met Basic Fit een filmpje met een paar eenvoudige oefeningen die medewerkers op hun bureaustoel kunnen uitvoeren.

Geef toe: we brengen allemaal onze dagen overwegend zittend door. Maar de Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een 30-tal minuten gematigde lichaamsbeweging per dag aan. "Als je elke dag 10 à 15 minuten besteedt aan oefeningen zoals die in het filmpje kom je dus al een heel eind”, zegt Elena Fernandez van Basic Fit.

Interne actie

Het filmpje werd gemaakt naar aanleiding van een interne actie om de samenwerking tussen Hello bank! – de digitale bank van BNP Paribas Fortis – en Basic Fit te onderstrepen. Zowat 150 medewerkers kregen de kans om een sessie ‘fitnessen op je bureaustoel’ mee te pikken.

Iedereen mee met video

“We vonden echter het jammer dat deze actie beperkt bleef tot de collega’s in één gebouw in Brussel”, aldus Kris Leys, Partnership Manager Hello bank! Belgium’. “Daarom besloten we in overleg met onze afdeling corporate communicatie ter plaatse een filmpje op te nemen en te publiceren op het nieuwsplatform Dixit Today. Op die manier kunnen alle collega’s de oefeningen doen.” Het onderwerp had beslist succes, want op één dag tijd werd het filmpje meer dan 1.500 keer bekeken.

Basisoefeningen

Tot slot toch een kleine disclaimer van Basic Fit. "Deze oefeningen vormen een basis", aldus Elena Fernandez. "Het is een manier om de gezondheidsrisico’s van mensen met een zittend beroep zoveel mogelijk te beperken. Idealiter doe je uiteraard ook aan sport buiten de werkuren. En als je een specifiek doel voor ogen hebt, zoals gewicht verliezen of je voorbereiden op de 20 kilometer van Brussel, kan ik je alleen maar aanraden om je te laten begeleiden door een coach.”

Gepubliceerd op  maandag 23 september 2019 00:00

Reacties

Benieuwd naar de reacties?
Word gauw lid of meld je aan als lid.