Gemeente vonk

Masterclass: inclusieve interne communicatie

Praktisch

vonk

Hanan Challouki

di 6 juni 2023
09:00 - 12:00

Programma

De grootste drempels voor inclusieve interne communicatie zijn gebrek aan kennis, tijd en diversiteit binnen de communicatieteams. Dat is gebleken uit onderzoek van vonk, Starfish en Inclusified. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat er nog heel wat werk aan de winkel is. Deze masterclass zet je alvast goed op weg.

In deze masterclass leer je inclusief communiceren voor interne doeleinden. Want inclusie en diversiteit zijn mooie begrippen en doelen om naar te streven, maar hoe zet je dat nu om naar de praktijk? Welke doelgroepen verlies je misschien toch sneller dan je denkt uit het oog? Inclusief communiceren met het oog op een breder en diverser bereik intern, daar willen we dieper op ingaan. En dit aan de hand van een theoretische basis, versterkt door tips en tricks uit de praktijk en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. 

 

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor internecommunicatiemedewerkers die willen inzetten op inclusie en diversiteit. 

De opleiding situeert zich in het communicatiekwadrant ‘Veranderen’. Wat je leert tijdens deze opleiding kan meteen je zelf toepassen en helpt je op lange termijn de juiste strategische keuzes te maken.

Wat kan of ken je na deze opleiding?

  • Je kan het belang van inclusieve communicatie situeren voor je eigen organisatie.
  • Je kan het onderscheid maken tussen verschillende doelgroepen, op basis van hun profielen en noden.
  • Je kan een divers netwerk opbouwen met het oog op communicatiedoelen.

 

Over de trainer

Hanan Challouki (29) is een strategische consultant, oprichtster van Inclusified en expert inclusieve communicatie. Gedreven door haar missie om een meer inclusieve wereld te creëren, koos ze voor een carrière als ondernemer met een focus op diversiteit. Ze werkte al samen met klanten als Brussels Airport, Telenet, KRO-NCRV en BNP Paribas. Forbes beloonde Hanan voor haar innovatieve strategieën met een plekje in de prestigieuze lijst van 30under30. Ze schreef ook het boek Inclusieve Communicatie (2019, Pelckmans).

Prijs

Deze opleiding kost (excl. btw):

  • 295 euro voor leden van vonk
  • 395 euro voor niet-leden 

Wil je deelnemen aan deze activiteit en ineens ook lid worden van vonk, dan kun je deelnemen tegen ledenprijs. Vink deze keuze aan in het inschrijvingsformulier. Meer weten over het vonk-lidmaatschap en wat dat voor jou kan betekenen? Klik hier.

Werk jij voor een kmo? Of ben je zelfstandige? Vonk is geregistreerd voor de kmo-portefeuille (registratienummer DV.O239978). Via deze weg kan je een subsidie krijgen die neerkomt op een korting van 20 tot 30 % voor je deelname aan een opleiding. Lees meer

Inschrijven

Schrijf je in Masterclass: inclusieve interne communicatie 06/06/2022Schrijf je in Hoe word je een vertrouwde adviseur, coach en challenger voor communicatievraagstukken?

  • Minimum 6 en maximum 12 deelnemers
  • Kosteloos annuleren kan tot en met 23 mei 2023. 
  • Na deze datum is het inschrijvingsgeld verschuldigd. Je kunt altijd een collega in jouw plaats laten deelnemen.Wegbeschrijving

De opleiding vindt plaats bij het BIP meeting centre. 

Het adres is Koningstraat 2-4, 1000 Brussel.

Het BIP meeting centre ligt op wandelafstand van het station Brussel Centraal.

Alle informatie over de bereikbaarheid vind je op de website.