Gemeente vonk

Eric Goubin ontvangt FEIEA Honour Diploma

Als onderzoeker en docent ijvert hij al meer dan 25 jaar voor een meer strategisch, geïntegreerd en professioneel communicatievak. Daarom droeg vonk hem voor voor dit erediploma. Eric ontving deze prijs afgelopen donderdag tijdens de uitreiking van de FEIEA Grand Prix 2018 in Ljubljana.

Eric maakt het verschil

“Eric Goubin heeft de voorbije jaren echt een verschil gemaakt voor ons communicatievak en de specialisatie interne communicatie”, zegt vonk-directeur Martine Van Driessche. “Communicatie wordt zo vaak nog gezien als een ‘zachte’ vaardigheid die je niet kunt meten. Maar dat klopt niet. Door zijn onderzoeken heeft hij evoluties en trends in communicatie in harde cijfers en feiten kunnen omzetten. En die hebben ons vak flink vooruit geholpen. Hij giet zijn bevindingen bovendien in bevattelijke modellen en praktische tips, zoals in het boek Tante Mariette en haar fiets. Dat is op korte tijd hét referentieboek geworden voor communicatie in Vlaanderen.”

De nieuwe communicatiedienst

Net deze week publiceerde Eric overigens de resultaten van een nieuw onderzoek dat hij voerde in opdracht van Kortom, vereniging voor overheidscommunicatie: De nieuwe communicatiedienst. Want onze wereld verandert, en ons communicatievak zeker ook. Welke positie moet en kan een communicatiedienst vandaag innemen?

Eric Goubin ging op veldonderzoek uit, raadpleegde vakliteratuur en sprak met een veertigtal mensen over deze thematiek in Vlaanderen en Nederland. Hij bundelde zijn bevindingen in 8 modellen. Download gratis het onderzoeksrapport

Onderzoeker en docent bij Kortom en Thomas More

Eric Goubin behaalde een masterdiploma communicatiewetenschappen en internationale relaties aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij begon zijn carrière als journalist en werkte als coördinator van een communicatiebureau. Sinds begin jaren 1990 geeft hij les in de opleidingen Journalistiek en Communicatiemanagement aan de Thomas More hogeschool.

Naast docent is hij ook onderzoeker. Al 20 jaar is hij verbonden aan Memori, het onderzoekscentrum van Thomas More. Hij heeft doorheen de jaren tientallen onderzoeken geleid en gevoerd in het domein van interne en overheidscommunicatie. Sinds 2014 is hij halftijds onderzoeker bij Kortom, vereniging voor overheidscommunicatie.

?Foto: FEIEA-voorzitter Antonio Rapoula (links) en Eric Goubin bij de uitreiking van het Honour Diploma op 22 november 2018 in Ljubljana. 

Gepubliceerd op  vrijdag 23 november 2018 00:00