Gemeente vonk

Employee Communication Day 2021: de toekomst van interne communicatie

Hoe de interne communicatie van de toekomst eruit gaat zien, daarover gaat de Employee Communication Day op 30 september. Als vakverenigingen vonk en ABCi kijken we ernaar uit je die dag live te mogen begroeten – op een nog te bepalen locatie in Brussel.

De voorbije tijd hebben we als interne communicatoren onze meerwaarde kunnen bewijzen. Maar nu komt het tijdperk van het hybride werken er tegen sneltreinvaart aan. Of is het al gestart?

We staan nu voor de uitdaging om ons vak opnieuw uit te vinden. Hoe de interne communicatie van de toekomst eruit gaat zien, daarover gaat de Employee Communication Day op 30 september. Als vakverenigingen vonk en ABCi kijken we ernaar uit je die dag live te mogen begroeten – op een nog te bepalen locatie in Brussel.

Ons vak heruitvinden is nodig om het relevant te houden. Maar ook omdat expliciet aandacht hebben voor verbondenheid – ook van op afstand – voortaan een wezenlijk verschil zal maken, en zal zorgen voor blije medewerkers en efficiënte teams.

We schuiven binnen dit overkoepelende thema vier onderwerpen naar voor die we via expertsessies, keynotes en cases uit de praktijk verder zullen onderzoeken:

  • Welke tools en kanalen werken in deze nieuwe wereld?
  • Hoe pak je leiderschapscommunicatie en strategische communicatie aan?
  • Hoe zorg je voor mentale verbondenheid tussen collega’s?
  • En welk servicemodel past bij de interne communicatie van de toekomst?

We stomen momenteel het programma klaar. Eén tip van de sluier kunnen we alvast oplichten: arbeidspsycholoog Tom Dijckmans zal de dag openen met een keynote over ‘verbinding in een hybride werkomgeving’. Hij is bekend van het initiatief “Wie vervangt de koffiekamer?” en verkent hoe de nood aan verbinding vorm kan krijgen in het hybride werken.

Wil je alvast je plekje verzekeren? Schrijf je dan nu in op onze wachtlijst. Dan ben jij de eerste die het hoort wanneer de inschrijvingen starten.

We kijken ernaar uit je op 30 september weer persoonlijk te mogen verwelkomen!

Gepubliceerd op  dinsdag 6 juli 2021 00:00