Gemeente vonk

Collega in de kijker: Maaike Janssens

Maaike Janssens is adviseur Communicatie bij Aquafin. Aquafin is het bedrijf dat je kent van de waterzuivering en rioleringswerken. "Bijna iedere medewerker is trots op het bedrijf en op onze bijdrage aan een properder milieu."

Kernlid zijn van vonk, wat betekent dat voor jou?

Vonk betekent voor mij interessante mensen leren kennen, netwerken, inspiratie opdoen, ervaringen en kennis delen. Kernlid zijn is het voorgaande in het kwadraat, met een extra vleugje plezier en het enthousiasme om de passie voor het vak te verspreiden bij de Vlaamse bedrijven en organisaties.

Wat houdt jouw job in? In welke context werk je?

Bij Aquafin werken zo’n 1000 medewerkers waarvan 500 op onze zuiveringsinstallaties verspreid over heel Vlaanderen en 500 in het hoofdkantoor in Aartselaar. Zelf werk ik op de afdeling Communicatie, in een team van 7 collega’s. Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met interne communicatie (personeelsblad, interne campagnes, evenementen, intranet,…), al spring ik mijn collega’s ook vaak bij in de externe communicatie (rekruteringscommunicatie, sociale media, evenementen,..). Aquafin is een vrij mannelijk bedrijf, met heel wat technische profielen, maar wat bijna iedere medewerker typeert is zijn trots op het bedrijf en op de bijdrage die we leveren aan een properder milieu.

Op welke professionele realisatie ben je het meest trots en waarom?

Uiteraard ben ik fier op wat we bij Aquafin doen: wij zorgen terug voor propere rivieren en beken in Vlaanderen. Op individueel vlak ben ik wel trots dat ik, gelet op het feit dat ik eigenlijk nog niet zo lang bij Aquafin werk, toch al een stempel heb gedrukt op het intern communicatiebeleid.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Mee spartelen in plaats van tegenspartelen. Soms moet je, al dan niet opgelegd door hogerop of door collega’s met minder kennis, dingen doen die indruisen tegen de regels van de communicatie. In plaats van al je energie te steken in het halen van je gelijk, kan je beter proberen het idee van de andere naar je hand te zetten. De andere lijdt geen gezichtsverlies en je krijgt meer credibiliteit voor een volgend project.

Tot slot: je nam een voorwerp mee op de foto, wat zegt dat over jou? 

Ik sta met een magazine op de foto en dat typeert mijn liefde voor letters en woorden. Ik lees ontzettend graag en kan geraakt worden door mooi geformuleerde zinnen. Met enkele vriendinnen hebben we vijf jaar geleden een boekenclub opgericht. Om de 6 weken komen we samen om, met een goed glas rosé en een hapje erbij, een boek uit de Vlaamse of buitenlandse literatuur te bespreken. Ondanks een druk leven met drie kleine kindjes en mijn professionele bezigheden, hoop ik nog veel topwerken te kunnen lezen!

Gepubliceerd op  maandag 17 juli 2017 00:00

Reacties

Benieuwd naar de reacties?
Word gauw lid of meld je aan als lid.