Gemeente vonk

Collega in de kijker: Ann Segers

Ann Segers is een duizendpoot. Ze combineert een job als projectmanager interne communicatie bij Universiteit Antwerpen met die van freelance communicatiemanager bij Comaan en is ook stijl- en uitstralingsconsultant onder de naam Dress for more Happiness.

Kernlid zijn van vonk, wat betekent dat voor jou?

Als kernlid van vonk draag ik graag bij tot de verdere professionalisering van het vak ‘interne communicatie’ en wil ik anderen inspireren. Het is een fijn team van wie ik veel leer en met wie ik graag kennis deel.

Wat houdt jouw job in? In welke context werk je?

Ik werk als projectmedewerker aan de Universiteit Antwerpen aan een nieuwe visie en communicatiestrategie om studenten aan de universiteit beter te bereiken, zowel digitaal als persoonlijk. Dat is een hele uitdaging in het huidige digitale tijdperk waar jongeren worden overspoeld door communicatie.

Op welke professionele realisatie ben je het meest trots en waarom?

Het opzetten van betrokkenheidscampagnes voor het UZA, toen ik daar nog communicatieverantwoordelijke was: UZAcafé, UZAsport, UZAforlife, omdat ze een ongelooflijke dynamiek creëerden en ervoor zorgde dat de muren tussen afdelingen geleidelijk aan afbrokkelden.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Het beste advies dat ik ooit kreeg was om uit de reclame te stappen en mijn dromen te volgen. Dat vertaalt zich nu in interne communicatie voor bedrijven met een langetermijnvisie en in stijl- en uitstralingsadvies voor particulieren en bedrijven.

Tot slot: je nam een voorwerp mee op de foto, wat zegt dat over jou?

Dit stijlboekje van Trinny & Susannah is maar één van de vele boeken die ik heb over stijl, imago en uitstraling. Het is een domein dat me al heel mijn leven uitermate boeit. Ik denk altijd heel bewust na over wat ik draag en hoe dat over zal komen. Ik volg geen modetrends, maar zoek dingen die mijn persoonlijkheid kracht bij zetten of met doen stralen. Kleding kan echt zoveel voor je doen. Je krijgt immers nooit een kans om een tweede indruk te maken. Je stijl moet passen bij je persoonlijkheid en je figuur, maar ook bij de omstandigheden op je werk of de doelstellingen die je wil bereiken. Natuurlijk is inhoud en kennis belangrijker, maar onderschat nooit de kracht van je uitstraling. Ik verdiepte me intussen in non-verbale communicatie en zal met ‘Dress for more Happiness’ ook workshops gaan geven in dit domein. 

Gepubliceerd op  zondag 20 november 2016 00:00

Reacties

Benieuwd naar de reacties?
Word gauw lid of meld je aan als lid.