Gemeente vonk

Change Management

Praktisch

Vonk
do 8 december 2022
09:00 - 16:30
Zebrastraat, Gent

Programma

Niets is voor altijd, behalve ‘Verandering’ – Heraclitus voorspelde het ons 5de eeuw voor onze jaartelling. Waarop Darwin het in de 19e eeuw nog scherper stelde : “It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent, it is the one that is most adaptable to change”.


We ondergaan de laatste tientallen jaren een ongeziene veranderingsgolf die maar blijft duren. Maar hoe ga je om met verandering, hoe gaat jouw team en jouw organisatie hiermee om? En wat is jouw rol daarin als specialist in Interne Communicatie? Want uiteindelijk hebben jullie samen één doel: verbeteringen brengen in onze organisatie, die zodanig verankerd worden dat ze deel gaan uitmaken van de interne reflexen, van je eigen DNA.
In deze opleiding raken we de verschillende elementen van een veranderingsproces aan en bekijken we hoe je deze het beste aanpakt. Afhankelijk van jouw rol in de organisatie, bekijken wat de mogelijke opties of interventies zijn om de verandering de hoogste slaagkansen te geven.


We baseren ons hierbij op het model van John Kotter, toepasbaar op alle noden van verandering – zowel bij het invoeren van nieuwe technologieën, nieuwe digitale systemen, reorganisaties, nieuwe werkprocessen of het veranderen van de bedrijfscultuur. Bij elke vorm van verandering kan je met deze stapsgewijze aanpak het veranderingsproces in goede banen leiden.


Verwacht echter geen checklist van taakjes voor de leider van verandering! Wel een heel inzichtelijke benadering waar jij als verantwoordelijke van interne communicatie je actieplan kan uit afleiden.


Wat leer je tijdens deze opleiding?

  • Een plan van aanpak maken voor het leiden van verandering?
  • Hoe kan ik omgaan met tegenwerking?
  • Hoe omgaan met stakeholders?
  • Hoe veranker ik verandering binnen de organisatie?
  • Wat is mijn rol in het hele traject als interne communicatiespecialist?

Voor wie is deze opleiding geschikt?


Voor ieder professional die actief betrokken is bij verandering in een professionele omgeving (al dan niet als leider)

Over de trainer: 

Francis Delecluse is partner bij Business Markers en is gedurende zijn volledige carrière een leider in verandering geweest.
Zo reorganiseerde hij een volledige ICT support omgeving vanuit een zeer persoons-gebaseerde organisatie naar een proces-georganiseerde service gerichte organisatie. Later kreeg hij de kans om bij The Coca-Cola Company een nieuwe innovatiecultuur en -proces te implementeren, op Europees niveau en later wereldwijd. Gedurende de laatste 10 werkte Francis aan de introductie van disruptieve innovaties binnen de wereld van drankautomaten en frisdrank-verpakkingen. Hierbij moest hij nieuwe businessmodellen opstarten en partners binnen en buiten de organisatie op één lijn krijgen.
Bij al zijn opdrachten stond Francis voor de uitdaging om teams te bouwen en te motiveren, om vele partijen te aligneren, om uitgebreid en motiverend te communiceren, om obstakels te verwijderen, om tussentijdse resultaten af te leveren en om bij te sturen of opnieuw te proberen waar nodig. Alles met één doel: blijvende verandering brengen waar iedereen beter van wordt en die te verankeren binnen de organisatie.

Prijs

Deze opleiding kost (excl. btw):

  • 395 euro voor leden van vonk
  • 495 euro voor niet-leden 

Wil je deelnemen aan deze activiteit en ineens ook lid worden van vonk, dan kun je deelnemen tegen ledenprijs. Vink deze keuze aan in het inschrijvingsformulier. Meer weten over het vonk-lidmaatschap en wat dat voor jou kan betekenen? Klik hier.

Werk jij voor een kmo? Of ben je zelfstandige? Vonk is geregistreerd voor de kmo-portefeuille (registratienummer DV.O239978). Via deze weg kan je een subsidie krijgen die neerkomt op een korting van 20 tot 30 % voor je deelname aan een opleiding. Lees meer

Inschrijven

  • Minimum 6 en maximum 12 deelnemers
  • Kosteloos annuleren kan tot en met 1 december 2022
  • Na deze datum is het inschrijvingsgeld verschuldigd. Je kunt altijd een collega in jouw plaats laten deelnemen.

Schrijf je in