Gemeente vonk

Boekentip: Het Hybride Werken, een manifest (Isabel De Clercq)

Hybride werken, we zijn het intussen wel gewoon. Fulltime op kantoor werken is voor weinigen nog realiteit. Gebruik je zo optimaal je tijd en resources of zou daar toch verbetering mogelijk zijn? Zijn hybride meetings echt een blijver? En is het kantoorgebouw enkel bedoeld voor samenwerken en connecteren? We hebben met zijn allen het hybride werken misschien toch nog niet echt onder de knie. Laat dit boek een inspiratie zijn om hybride werken optimaal in te zetten.

7 suggesties in je broekzak 

In dit kleine boekje van amper 95 pagina’s deelt De Clercq zeven suggesties om het hybride werken efficiënter, effectiever en vooral duurzamer te maken. Want hoewel we er middenin zitten, kan het lonen om er eens vanop een afstand naar te kijken. 

  1. Plaats- en tijdsonafhankelijk werken als term dekt de lading niet. Ga voluit voor distributed work en asynchroon werken. Zo leg je de nadruk meer op de gelijkwaardigheid van werklocaties, op een gezonde mix van digitaal en fysiek en op een geheel van synchroon en asynchroon werken. 

  2. Doe het hybride werken niet af als hip en trendy, het gegeven was al langer in opmars. Al zo’n twintig jaar veroorzaken andere golven zoals de digitalisering, recht op deconectie en de opkomst van het nieuwe werken samen deze doorbraak. De coronapandemie was niet meer dan een accelerator. 

  3. Stop met nutteloze vergaderingen. Dat het online vergaderen tijdens de pandemie resulteerde in zoom fatigue en migraines toont aan dat we te veel vergaderen. Tips zoals pauzes inlassen en zorgen dat je jezelf niet ziet zijn slechts symptoombestrijdingen en brengen weinig zoden aan de dijk. Vaak zijn vergaderingen om de foute reden en met de foute mensen ingepland en worden die niet efficiënt ingevuld zodat ze te lang duren. Wat hier echt bij helpt, is een asynchrone voorbereiding en het genereren van individuele output voor de vergadering in plaats van tijdens de bijeenkomst. 

  4. Moet het kantoor dienen als ontmoetingsplaats? De functie van een kantoorgebouw als ontmoetingsplaats heeft zijn plaats veroverd, maar zelfstandig focuswerk mag niet zomaar gelijkgesteld worden aan thuiswerk, want thuiswerk is niet zomaar voor iedereen ongestoord. Zelfs de positie van verbinding mag niet het monopolie van het kantoor worden, want het is niet het samenzijn dat verbindt, maar het werk. Er moet dus ook aandacht blijven gaan naar verbinding buiten de kantoorgebouwen. 

  5. Blijf niet hangen in het gebouw, streef naar een model van hybride werken dat voor iedereen werkt. Streven naar een full-time kantoorervaring is niet duurzaam. Installeer goede principes en ga niet voor een “one-size-fits-all”. 

  6. Laat je niets wijsmaken. De Clercq ontkracht een aantal argumenten voor het klassieke kantoorwerken. Je hebt niet het oude systeem nodig, je hebt een systeem nodig dat werkt voor jou! 

  7. De Clercq legt tot slot haar droom uit. Ze hoopt op organisaties zo ingericht worden dat hun werknemers tevreden de werkdag afsluiten. Omdat ze voldoen aan de drie basisbehoeften die iedereen heeft volgens de zelfdeterminatietheorie en hun werk konden inrichten op een manier die voor hen efficiënt en effectief is en dat ze een grote toegevoegde waarde hebben kunnen brengen. 

 

Waarom moet je het boek lezen? 

Het boek geeft een fijne, verfrissende blik op hybride werken. Het helpt je inzicht verwerven in je eigen manier van werken en de manier waarop je met je collega’s samenwerkt. 

Isabel De Clercq, Het Hybride Werken, Die Keure, 2021, 95 p. Bestel dit boek online 
Ben je lid van vonk? Dan kun je dit boek met 10% korting kopen via de site van Die Keure. Vraag de kortingscode aan 

Gepubliceerd op  woensdag 6 juli 2022 00:00