Gemeente vonk

Bekijk de beste IC-video’s van dit moment

Op dinsdag 9 juni vond de 21e editie van de Video Experience Day plaats. De awards voor de beste corporate video's van het voorbije jaar werden uitzonderlijk uitgereikt tijdens een tv-special op Kanaal Z. Wij bekeken de categorieën die onder interne communicatie vallen, van dichterbij.

Collega’s maar ook vrienden

In de categorie Motivation won de video “Be A Friend” die voor Accent Jobs gemaakt is door Pink Piñata Productions en Insilencio. De video paste in het gelijknamige waardentraject van het HR-bedrijf. Volgens jurylid en vonk-bestuurslid Peter Op de Beeck een terechte winnaar: “Het is een eenvoudig concept maar heel sterk omdat het authentieke emoties toont. De video zet het menselijke op de voorgrond en blijft boeien.”

Evacueren kun je leren

Welke richtlijnen moet je allemaal volgen bij een brandalarm? Met een animatievideo die dat uitleg, won het Europees Parlement in de categorie Training. Ze kozen voor animatie omdat dat toelaat te focussen op alleen de meest essentiële elementen. En door zuinig te zijn met kleur trekken ze alleen de aandacht op bepaalde elementen, zoals pictogrammen en fluohesjes.

Topnurses, een parodie op Topdokters

Het UZ Brussel schoot de hoofdvogel af in de categorie Employer Branding, en dat is niet de eerste keer. Deze video is een productie van TomatoLab en heeft als doel verpleegkundigen aantrekken. Hét geheim van deze winnende video? Humor. Het is een stoute parodie op het programma Topdokters. “Het is geen evidentie dat artsen en verpleegkundigen zichzelf een beetje in twijfel trekken. Dat toont dat ons ziekenhuis anders dan de andere is”, zegt “hoofdrolspeler” en hoofd van de diabeteskliniek dr. Dimitri Aerden. Er speelden alleen eigen medewerkers mee in deze video.

Studentenproject met nationale allure

De Video Experience Day, vroeger het Belgian Corporate Video Festival, zet elk jaar de meerwaarde van corporate video voor bedrijven en organisaties in de kijker. Het evenement, een co-organisatie van AP Hogeschool en Kanaal Z/Canal Z, bekroont telkens ook de beste inzendingen met een award. Dit jaar werden er awards uitgereikt in elf verschillende categorieën, net als twee Special Awards. Elke winnaar ontving ook een uitzendcheque aangeboden door Kanaal Z, ter waarde van 4.200 euro.

Tv-special als awardshow

Meer dan 150 bedrijven uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië schreven zich in voor de 21ste editie van de Video Experience Day. Een jury van video- en communicatie-experten boog zich over alle inzendingen. Vanwege de coronacrisis gebeurde dat hele selectieproces dit jaar digitaal. Ook de awardshow, die traditioneel plaatsvindt in Kinepolis Brussel, verhuisde uitzonderlijk naar het kleine scherm en nam de vorm aan van een televisiespecial op Kanaal Z.

Meer weten?

Gepubliceerd op  woensdag 10 juni 2020 00:00
Met de steun van