Gemeente vonk

5 Belgische nominaties voor de FEIEA Grand Prix 2019

De FEIEA Grand Prix 2019, zeg maar het Europees kampioenschap voor interne communicatie, worden volgende week in Zürich uitgereikt. Vijf Belgische projecten sleepten alvast een nominatie in de wacht en mogen zich tot de beste leerlingen van de IC-klas in Europa rekenen.

Verandercommunicatie

In de categorie ‘Best change communication strategy’ tellen we 2 Belgische genomineerden: BNP Paribas Fortis en RTBF. BNP Paribas Fortis stuurde zijn project ‘Tomorrow Bank’ in, een platform om digitale kennis van medewerkers te versterken. RTBF en bureau Acticom namen deel met de communicatie rond haar verandertraject binnen de Franstalige openbare omroep.

Interne communicatiestrategie

In de categorie ‘Best internal communications strategy’ is Infrabel genomineerd met zijn Energy-programma dat het welzijn en gezondheid van de medewerkers wil bevorderen.

Social advocacy

In de categorie “Best use of social media/app” is er een nominatie uit de bus gekomen voor Realdolmen. Dit IT-bedrijf viel in de voorbije jaren al meermaals in de prijzen. Dit jaar dingen ze mee met #Rproud, hun social advocacy-programma.

Workmat

Tot slot kreeg ook drankenproducent Edrington een nominatie in de categorie “Best infographic”. Ze ontwikkelden voor hun interne programma van cultuursverandering een workmat. Die gebruiken ze tijdens workshops met de hele organisatie.

België aan de top in Europa

“De voorbije jaren mogen we telkens trots zijn op een mooi aantal Belgische genomineerden”, zegt Peter Op de Beeck, vonk-bestuurslid en ondervoorzitter van FEIEA. “Het toont nog maar eens aan dat België echt aan de top staat qua kwaliteit van interne communicatie in Europa.”

De winnaars van deze wedstrijd worden volgende week, donderdag 21 november, bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Zürich. De FEIEA Grand Prix worden elk jaar georganiseerd door FEIEA, de Europese koepel voor internecommunicatieverenigingen. Dit jaar werden een 83 cases ingestuurd uit 9 Europese landen.

Benieuwd naar deze cases? Met twee ervan kun je uitgebreid kennismaken tijdens de Wintercheck op 5 december:

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Gepubliceerd op  donderdag 14 november 2019 00:00
Met de steun van